Stjärnbloggen

Ännu en webbplats i Webbstjärnan

Veckobrev v. 41

Hej!

Nu har vi kommit igång med att eleverna själva bloggar. Målet är att eleverna ska blogga varje dag. Vi drar då två elever slumpmässigt som själva får ta kort på det vi gör under dagen och skriva om det. Det eleverna skriver läses av er föräldrar och därmed får det skrivna en mottagare, vilket är en viktig del i vårt ASL-arbete. Nu i tvåan står ASL för ”att skriva för att lära”. Det är tydligt att barnen är måna om att det de skriver på bloggen ska bli bra och de ljudar, provar, lyssnar med hjälp av talsyntesen samt diskuterar med kompisen tills orden låter som de ska. En annan poäng med att eleverna bloggar samma dag är att ni föräldrar ser vad vi har arbetat med under just den dagen och lättare kan prata med barnen om det. Skriv gärna en liten kommentar till det barnen skrivit!

Vi lärare kommer att fortsätta att lägga ut veckobrev, men de kommer att få ett litet annat fokus än tidigare.

Den här veckan började vi blogga först i slutet av veckan så därför skriver vi lite mer idag.

I SO hade vi ett långt klassråd. Eleverna hade mycket som de ville diskutera tex ville de ha fler cyklar på söder, man får inte knacka på flickornas omklädningsrum, hoppa inte i vattenpölar så att det skvätter på varandra…. Vi läste också protokollet från förra elevrådet där våra ordningsregler diskuterades och ändrades lite.

Vi såg på hur en reflex är konstruerad.

På bildlektionen pratade vi om hur många färger det finns. Sedan fick de göra ett fint höstträd. De fick sätta tussar av silkespapper på ett träd.

img_09871I engelska fick de göra en loppa. De fick skriva dit siffror och rita små saker. Sedan fick de gå runt och fråga varandra. Vi sjöng en ny sång som heter ”Rat song”.

På EQ-passet så gjorde vi en rolig gruppövning och diskuterade varför den var rolig – för vi gjorde den ihop och hade trevligt och roligt tillsammans i klassen. Vi pratade också om hur man får nya kompisar.

I matematiken har vi främst arbetat med strategin att dela upp tal när vi räknar med tiotalsövergångar i subtraktion. Vi har även arbetat med problemlösning, begrepp, matteboken och övningar på datorn.

I svenskan har vi skrivit fredsdikter, arbetat med läsgrupper och läsförståelse, tränat på att skriva fina bokstäver och läst både högt och tyst.img_09741

I no:n har vi lärt oss att vi har olika årstider för att jordaxeln lutar och att vi snurrar runt solen. Vi har sett på film, flyttat en jordglob runt en ficklampa (som symboliserade solen), pratat, klippt och klistrat.

Vi önskar er en härlig helg!

Höstiga hälsningar från Eva, Louise och Festa

 

 

Föregående

Bloggande elever 14 oktober

Nästa

Bloggande elever tisdag 18 oktober

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén