Hej!

Nu har vi fått träffa föräldrar till alla eleverna under utvecklingssamtalen, vilket har varit trevligt! Eleverna har varit så duktiga när de själva har hållit i utvecklingssamtalen och berättat både om vad vi gör i skolan, hur de trivs och hur de ser på sin kunskapsutveckling.

Den här veckan har vi arbetat med vokaler på svenskan och fortsatt med våra sagor. Vi har haft Lasse-Maja och Guldmysteriet som högläsningsbok, arbetat med läsgrupper och läsförståelse. dsc_2124

I matematiken har vi låtsatshandlat på smartboarden och samtidigt tränat strategier för att enklast räkna ut addition med tiotalsövergångar. Vi har arbetat muntligt, i matteboken och med problemlösning med hjälp av tanketavlan. På tanketavlan ska barnen använda olika slags sätt för att lösa ett problem. De ska lösa det genom att rita en bild, använda olika föremål och skriva det på mattespråket (t.ex. 21+5)

I No:n har vi fortsatt att arbeta med hösten. Vi har tagit kort på ett höstträd, skrivit höstmånaderna och gjort en framsida till vår höstbok. I höstboken ska också faktatexten och kortet på trädet också klistras in.

I SO har vi börjat med temat ”Trafik”. Vi tittade på vad en cykel måste ha och hur man lagar punka. Vi gjorde också en ”wordle” om vad trafik är för dem. Vi använder Trafikkalendern.

I Bild spelade vi in ritsagorna igen i grupprummet så att det blev bättre kvalitet.

I Mu härmar vi rytmer. Jag gick igenom fjärdedel och åttondelsnoter. De fick i grupper hitta på rörelser till ”Hej, sa Petronella” som de sedan fick visa oss andra. Vi sjöng månadsvisa för oktober och en ny sång som heter ”Ingenting”.

I Eng färglade vi en råtta och de fick säga vilka färger vi skulle måla med.

När vi hade EQ så dramatiserade vi igen hur man tar kontakt och blir kompisar. Jag ställde ”löpandebandfrågor” till en och en tex TV eller dator, soppa eller pizza osv och de ska svara snabbt. Vi diskuterade att alla är olika och att man måste få bli respekterad för den man är. Vi pratade om det är många som använder fula ord. De flesta tyckte att det blivit bättre. Vi pratade också om att har man lovat att leka med någon så får man hålla det.

Höstiga hälsningar från Eva, Louise och Festa