Hej!

Vecka 38 blev en kort vecka tillsammans med barnen, eftersom det var k-dag i fredags. Vi hoppas att ni har haft en härlig helg och njutit av solskenet och värmen.

Den här veckan har trygghetsgruppen kommit in i klassen och presenterat sig och berättat för barnen om vilken uppgift de har.

Vi har också fotograferats i veckan av en mycket rolig fotograf. Kanske har barnen redan berättat för er om hur mycket de skrattade.

När det gäller skolarbetet har vi i ASL-arbetet läst mer om detektiv Sally Smart och arbetat med två uppdrag i deckartemat. Ett uppdrag handlade om läsförståelse och barnen läste två texter och målade det som fanns beskrivet i texten. Det andra uppdraget gick ut på att de skulle skriva ett brev till detektiv Sally Smart för att hjälpa henne att lösa det mysterium som hon försöker lösa. Innan gick vi genom hur man gör när man skriver ett brev.

I matematiken har vi arbetat med problemlösning, huvudräkning och begrepp både i böcker, på papper och på datorn.

I Mu sjungit kända sånger tex ”Dalkarlen, Grevens bak, Monstermarschen” mm.

I Eng har vi också sjungit och då en ny som heter ”Colours” och som också är nästa tema.

På Bildlektionen gjorde de klart ”Ritsagorna”. Sedan fick de öva många, många gånger innan redovisning som blir nästa vecka. Då ska vi filma elevernas redovisning.

Vi har gått igenom ett material som heter ”Elevledda utvecklingssamtal” så att vi kan använda dessa under samtalen.

Vi har haft brandövning.

Lite info inför kommande vecka är att det är skoljoggen på fredag. Tänk på att barnen har kläder efter väder. Vi har inte tillgång till omklädningsrum denna dag så barnen behöver ha på sig de kläder de ska gå/springa i redan när de kommer till skolan.

På torsdag är det innegympa.

Vi önskar er en fin vecka!

Vänliga hälsningar från Eva, Louise och Festa