img_08701

Hej!

Vilka varma och härliga dagar vi har haft nu i september, samtidigt som den vackra hösten  så smått börjar visa sig. Vi har börjat att arbeta lite med hösten på NO:n, men framförallt har NO:n denna veckan handlat om veckans grej of the week som var snigeln och snäckan. Vi har lärt oss massor om både sniglar och snäckor och barnen har skrivit och ritat med stor iver.

I svenskan har vi arbetat med bokstäver och läst böcker. Vi går till biblioteket och lånar böcker varje måndag, så då är det bra om barnen tar med sig de böcker hemifrån som de har hunnit läsa ut så att de kan få låna nya. Nu i tvåan får de låna med sig 2 böcker hem och välja en bok som de har som bänkbok i skolan. Vi har även arbetat med vårt detektivtema där vi har läst en text, diskuterat, barnen har fått återberätta texten för varandra och sedan har de fått skriva frågor till texten tillsammans med skrivarkompisarna. De har också fått skriva en beskrivning av hur de tror att dvärgpudeln Piffy som texten handlade om såg ut.

img_08711img_08721

I matematiken har vi bland annat arbetat med subtraktion av både tiotal och ental och lärt oss smarta strategier för hur man kan tänka. Vi har också arbetat med problemlösning.

I SO har vi pratat om ”Skolan”. Vilka som arbetar här, det är lag på att alla ska gå i skolan-varför det? Skolan är en arbetsplats mm.

På klassrådet tog vi upp frågor som handlade om hur vi har det på vår skola. Vi hade mycket bra diskussioner. Svaren ska skickas till elevrådet som ska diskutera detta. Nora Wi är klassens elevrådsrepresentant-Cajsa om Nora är borta.

På musiken har vi sjungit och spelat in ”Yummy Yummy food song”. Sedan sjöng vi kända sånger.

I Eng har de fått göra ett korsord på engelska. De fick läsa kryssfrågor och svara med  Yes och No. Vad blir rta för ord på engelska osv.

På bildlektionen fick de fortsätta med sin ritsaga.

EQ-Jag läste om Tubben och den här gången ville han ha nya kompisar. Hur ska han då göra? Vi diskuterade och de fick dramatisera detta. Vi gjorde också några värderingsövn. Vi pratade också om vad ett vårdat språk betyder.

Vi har också haft föräldramöte och det var trevligt att träffa alla er föräldrar som var där! Lite info inför kommande vecka är att det är skolfotografering på torsdag 22/9 för både skola och fritids.

På fredag 23 september är det studiedag och skolan är stängd, men fritids är öppet som vanligt. Kom ihåg att meddela fritids vilka tider som barnen ska vara där bara.

Vi önskar er en härlig helg!

Vänliga hälsningar från oss i tvåan