img_08651Hej!

Den här veckan har vi bland annat arbetat med allemansrätten på NO-lektionerna. Vi läste en berättelse om allemansråttan som lärde några barn om allemansrätten, pratade om berättelsen och klistrade in ett papper om vad det innebär i no:boken.

I svenskan har vi arbetat med en läsande klass där vi läser den spännande berättelsen om Drakens håla. Barnen tycker verkligen om den och blir lika besvikna varje gång det är dags att sluta läsa. 🙂

De har också fått nya svenskaböcker som vi tränar på läsförståelse i. Eleverna läser en text och svarar sedan skriftligt på frågor om texten.

Vi har också fortsatt med läsgrupperna.

img_08621img_08611

I matematiken arbetar vi på i våra olika böcker, lyssnar på matematikberättelser, arbetar med begrepp och huvudräkning på olika sätt. Vi har haft matte inomhus och utomhus

I SO har de på en karta och markerat var Stockholm och Uddevalla ligger.

Vi läste om barn i Falun och vad de ville lära sig mer om i ämnet SO. En del av barnen kom från olika länder. De fick läsa i en SO grundbok och sedan arbeta i ett arbetshäfte.

Vi har haft klassråd och snart om några veckor ska eleverna få vara ordförande och sekreterare.

De fick se en dvd som handlade om uppriktighet. Sedan påbörjade de en ritsaga som ska handla om hur man ska vara som kompis.

I Musik har vi sjungit månadsvisan om september, olika växelsånger tex ”Hej god dag” och värdegrundssånger, lyssnat på bakgrundsmusik och gissat vad som händer och lyssnat på olika ljud som de fick tala om vad det var.

I Engelska fortsätter vi med temat ”Hello”. Öva gärna hemma så att de säger My name is……”. Så sjöng vi ”Yummi, yummi såklart J

I EQ fortsätter vi med samarbets-och värderingsövningar. Jag läste också om ”Tubben” som tyckte allt var orättvist. Vi pratar och diskuterar mycket!

Idag hade vi fredagsmys och såg på Kalle och chokladfabriken.

Nästa vecka är ni varmt välkomna till föräldramötet på onsdag kl. 17:15. Vi kommer att vara i 2b:s klassrum.

Kom också ihåg att boka in en tid för utvecklingssamtal är ni snälla ni som ännu inte gjort det. Vi hjälper er gärna om det krånglar!

Ha en trevlig helg!

Vänliga hälsningar från

Louise, Eva och Festa