IMG_0838IMG_0839

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Nu är det september och det märks att det börjar bli höst ute. Nu har vi verkligen kommit igång och vi arbetar på för fullt på lektionerna, roligt!

Alla har fått måla ett självporträtt och en sommarbild på bildlektionen. Sommarbilden fick de sedan berätta om inför klassen.

I musiken sjunger vi växelsånger tex ”Hej Baberiba”. Vi sjunger också olika värdegrundssånger tex ”Alla har vi nånting vi är bra på”. De har också fått lyssna på olika slags bakgrundsmusik.

Vi har pratat om vad SO betyder och vilka ämnen som ingår.

Vi sjöng om den ”Gyllene regeln”.  Sedan övade de så att alla ska kunna säga den utantill.

I eng har vi börjat med ett material som heter ”Happy”. Nu börjar vi med att läsa och skriva på engelska. Den här veckan handlar det om att hälsa på varandra. Vi sjöng en ”Yummy song”

I EQ har vi haft musikmemory, de har fått berätta vad de är bra på, vad de önskar sig mm. Vi ”tokspringer” och efter det har vi avslappning J. De fick också fylla ”Snälla pratbubblan” – Vad vill du att din kompis säger till dig?IMG_0860

Vi arbetar hela tiden med olika förmågor som eleverna ska utveckla och i år har vi valt att fokusera extra mycket på en förmåga under några veckors tid. De första veckorna arbetar vi särskilt med den värdegrundande förmågan. Den fina planschen kommer från www.ulricaelisson.se/

Vi har nu kommit igång med vårt deckartema och arbetat med det första deckaruppdraget på ASL-lektionerna. Eleverna har tillsammans i skrivarparen fått komma på olika deckarord som de skrivit ned på datorn och sedan ritat till. En del ord var riktigt kluriga att stava, men när de slog sina kloka huvuden ihop gick det riktigt bra. De har också bland annat gjort en övning där de satt rygg mot rygg och hade varsitt papper med bilder av ansikten på. En av eleverna bestämde vem som hade begått ett brott och den andre var detektiv och försökte lista ut vem den skyldige var genom att ställa frågor. Vi har också arbetat med läsgrupper, textsamtal och lässtrategier.

IMG_0849På no-lektionen gick vi ut den sista dagen i augusti och letade efter kvarvarande sommartecken. Vi såg blommor, svampar, träd och gröna blad på träden (även om några träd börjar få sin höstskrud). Vi spanade också efter fåren som går i hagen. Bland grässtråna hittade vi en liten nyckelpiga. Barnen hittade också en liten snigelkompis som sträckte sig ut ur sitt skal, vilket vi tyckte var väldigt roligt. Eleverna fick också i uppdrag att titta sig runt och fundera ut något eller några saker som de vill lära sig mer om under året.IMG_0851

 

På mattelektionerna har vi fortsatt att arbeta i den nya boken och spelat mattespel för att träna på talen upp till hundra.

Vi har läsläxa varje vecka från onsdag till onsdag. Läxan till nästa vecka är kap.2 och heter Ödehuset. Från och med nästa vecka kommer vi att ha matteläxa från torsdag till torsdag. De har alltså inte fått någon matteläxa än.

Det är bra om barnen har en namnad plastmugg eller liknande som de kan använda när de ska dricka vatten under raster.

Det är många som redan har bokat in en tid för utvecklingssamtal, men om det är någon som stöter på problem när ni ska skriva in er får ni gärna skicka ett mail till oss hjälper vi till med att sätta upp er på önskad tid.

Vi önskar er en skön helg!
“Vi i tvåan”