Hej alla föräldrar!

Nu har äntligen den efterlängtade värmen kommit och vi hoppas att ni har möjlighet att njuta av den!

I veckan som har varit har vi bland annat arbetat med rymden på olika sätt. Vi har läst och svarat på frågor, sett på film och lärt oss rymdspråket, som ni säkert känner igen som rövarspråket. Då fick eleverna samtidigt träna på vokaler och konsonanter. De har också fått rita bilder på med pastellkritor på hur de tror att Big Bang skulle kunna sett ut.

Eleverna har fått lyssna på musik och skriva ner vad de kände när de lyssnade. Vi har också röstat om vilken sång vi ska sjunga på avslutningen.

I matten har vi bland annat arbetat med liter och deciliter, de geometriska formerna och likhetstecknet på olika sätt.

På engelskan har vi bland annat spelat spel.

Vi har under en tid arbetat med istiden på so:n, vilket vi nu har avslutat med en kahoot och sedan har vi sett på delar av Ice age.

Vi har också haft en skräpplockardag då vi varit ute och plockat skräp och diskuterat hur det de hittat ska sorteras. Fråga gärna era barn vad miljöutmaningen som vi deltagit i veckan har gått ut på. De har varit väldigt duktiga!

Det var en del av det vi gjort i veckan.

Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg! Jag, Eva, kommer inte att vara med i klassen det allra sista innan skolavslutningen. Jag arbetar min sista dag i klassen den 2/6, därefter går jag på föräldraledighet. Det har varit väldigt roligt att arbeta med era fina barn under de här två åren och jag kommer att sakna dem.

Ha nu en härlig helg!

Hälsningar från Eva och Louise