Hej!

Så lider den första skolveckan mot sitt slut. Det är nu bara fredag kvar och då är det dags för 5:ornas dag. Barnen kommer då att gå runt till olika stationer som 5:orna har gjort i ordning. Vi kommer att vara ute hela dagen så tänk på att ha kläder efter väder.

Det är så roligt att vara igång igen och vi har haft en fin första vecka tillsammans. Igår fick barnen sin första läsläxa. Tänk på att läsa läxan varje dag. De som har boken Diamantjakten har det första kapitlet i läxa. Igår arbetade vi med läsläxan på ett lite annorlunda sätt, nämligen genom en aktivitet som vi kallar springmeningar. DSC_2020Vi hade då satt upp två papper med ett antal av meningarna från läsläxan utomhus. Eleverna arbetade tillsammans två och två och den ena sprang ut och läste en mening för att sedan springa in och berätta vad det stod för den andre eleven som skrev meningen på datorn. Därefter bytte de så att alla både fick springa och läsa samt skriva. Detta har vi gjort förut och det tycker de flesta barnen är jättekul.

DSC_2022Vi har också jobbat mer med EQ och utematte och idag fick många en ny fin mattebok. Vi kommer detta år att arbeta med ett material som heter Favorit och ett som heter Safari. De som har Safari känner igen det från förra läsåret, men Favorit är nytt. Barnen tyckte att det var en väldigt fin bok. Favorit finns också digitalt så att om barnen är sjuka eller lediga och inte har med sig boken hem kan de ändå jobba med samma sak som vi gör i skolan fast på en dator eller surfplatta om ni har tillgång till det hemma. Vi återkommer med inloggningsuppgifterna till den digitala boken.

Idag har de också haft idrott med sin nya idrottslärare Niklas samt haft engelska och pratat om vad en deckare är inför det deckartema som vi ska arbeta med under hösten. Vi har också kommit igång med läsgrupperna då barnen läser tillsammans två och två. Personuppgiftslapparna dröjer lite till eftersom våra kopieringsmaskiner är trasiga för tillfället.

Vi önskar er en härlig fredag och helg!

Hälsningar

Vi i tvåan