Hej!

Nu har vi äntligen kommit igång igen efter sommarlovet. Det är så roligt att träffa alla fina elever igen!

Igår träffades hela skolan vid flaggstången för att sjunga, göra raketen och 6-åringarna fick rosor av 5:orna. Sedan åt vi glass tillsammans. Vi hann också med att gå till Opalen, mysa i klassrummet och prata om vilka regler vi ska ha i klassen och göra namnskyltar. Vi hade en mysig första dag tillsammans.

Idag har vi arbetat med en läsande klass där vi lär oss olika lässtrategier och idag har vi främst arbetat med en lässtrategi som kallas för spågumman. Vi förutspår tillsammans vad som kommer att hända i texten genom att titta på bilder, rubriker, använda oss av det vi läst tidigare och våra egna erfarenheter. Vi läser och arbetar med textens innehåll.
Vi har också haft EQ-övningar och utematte. På utematten har vi arbetat med olika begrepp som dubbelt och hälften, udda och jämnt samt letat och hittat så många olika geometriska former som möjligt. De var fantastiskt duktiga, särskilt på att hitta olika former.

På EQ:n har vi pratat om vad EQ är, gjort olika samarbetsövningar och haft roligt tillsammans.Nu på eftermiddagen kommer de att ha sommarlovsbingo.

Vi har inte fått personuppgiftslapparna än, men skickar med dem hem så snart vi fått dem! Det ligger

Varmt välkomna tillbaka till skolan och klass 2a!

Soliga hälsningar från Eva, Louise och Festa